打印 上一主題 下一主題
收起左側

[討論及公民投票] 有關砌機討論區 的新帖子處理 事項

關閉 [複製鏈接]
各會員所先看這帖子以了解詳情

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2996577&extra=page%3D1

歡迎討論, 將置頂 一星期給予投票及討論。

由現在直至 2007-07-15 12:00PM

視乎民意再執行!!! 若日後有見成果, 或會同時執行於 主版 硬件討論區!!

硬件區版主 [H]Vam 謹啟

多選投票: ( 最多可選 2 項 ), 共有 4 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

我會贊成 訂立 1  因為d人 係 我個ilst 發話題但係我唔可以即時收到會員信息
d會員發一個post 以後話問下 跟住就唔理人啦
這樣好浪費電腦資源
我希望都可以我個post 唔可以回覆
新post就唔可以俾會員借 bug 呃分
這樣可以用即時交談工具搵我
但係我個post 唔係砌機區架喎
唔知會唔會 遞解返砌機區
定係我個post 係 一地兩檢制呢
回復

原帖由 千葉涼平 於 2007-7-8 15:27 發表
我會贊成 訂立 1  因為d人 係 我個ilst 發話題但係我唔可以即時收到會員信息
d會員發一個post 以後話問下 跟住就唔理人啦
這樣好浪費電腦資源
我希望都可以我個post 唔可以回覆
新post就唔可以俾會員借 bug ...

你的處理方法已在msn同你講左
回復

原帖由 [H]Vam 於 2007-7-8 12:56 發表
各會員所先看這帖子以了解詳情

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2996577&extra=page%3D1

歡迎討論, 將置頂 一星期給予投票及討論。

由現在直至 2007-07-15 12:00PM

視乎民意再執行!!! 若 ...

2) 任何 是關於 硬件問題 請必 在主版 『 硬件討論區』 發問。
    而會員在開帖前 請先考慮 是希望我們版主為你們出電腦砌機List 抑或 發問問題。
    若發問砌機問題, 請在主題前加上[發問] ; 若請求砌機List, 請加上[請求List];
    然而,兩樣都需要的話, 請加上 [問與求] <--為節省文字 ,其意指 發問與求List !!
    若 此事項成功訂立, 我或會嘗試 與 此壇Admin 談涉, 望能不能夠加上選擇, 節省各會員時間。但為強制性選擇!
   原因 : 此區主要為協助會員出砌機List , 問題 為 其次。

如果係咁咪冇左個砌機區???
請先考慮 是希望我們版主為你們出電腦砌機List 抑或 發問問題。

仲有only會員可唔可以幫人解答問題先???

回復

原帖由 timchan 於 2007-7-9 23:43 發表

如果係咁咪冇左個砌機區???

仲有only會員可唔可以幫人解答問題先???

1)  唔係
2) 可以
若你不理解可再發問
回復

不太明白第一項中的"如非特別或重要事項, 一律以精華帖處理",
即是版主你開的post會變作精華帖還是我們會員開的post會變作精華帖呢?

另外,我贊成第二項的內容...

回復

原帖由 [H]Vam 於 2007-7-11 08:38 發表

1)  唔係
2) 可以
若你不理解可再發問

2) 任何 是關於 硬件問題 請必 在主版 『 硬件討論區』 發問。
    而會員在開帖前 請先考慮 是希望我們版主為你們出電腦砌機List 抑或 發問問題。
    若發問砌機問題, 請在主題前加上[發問] ; 若請求砌機List, 請加上[請求List];
    然而,兩樣都需要的話, 請加上 [問與求] <--為節省文字 ,其意指 發問與求List !!
    若 此事項成功訂立, 我或會嘗試 與 此壇Admin 談涉, 望能不能夠加上選擇, 節省各會員時間。但為強制性選擇!
   原因 : 此區主要為協助會員出砌機List , 問題 為 其次。

咁砌機區有咩用???
回復

原帖由 timchan 於 2007-7-11 14:07 發表

咁砌機區有咩用???

砌機區 保留用在 會員詢問 自身砌機List好不好 或 請求我們任何一人(包括會員) 為他定出一個List
沒有任何抵觸
回復